Ioana Marcu

Ioana Marcu

Sunt Ioana Marcu, administratorul public al Municipiului Câmpulung, funcție ce m-a determinat să-mi dedic ultimii ani exclusiv dezvoltării orașului, pentru că am simțit, în sfârșit, că am cum și cu cine să mă implic. Alături de doamna primar Elena Lasconi și de echipa pe care a format-o, am adus aproape 500 de milioane de lei la bugetul local din fonduri europene, granturi, fonduri guvernamentale. Concret, 56 de proiecte pentru dezvoltarea orașului. Am finalizat deja 18 dintre ele, iar celelalte sunt în derulare. A fost și este o muncă titanică, dar pe care o s-o continuăm. O să continuăm să facem și mai mult, pentru că doar așa putem aduce Câmpulungul acolo unde îi este locul. Iubesc acest oraș cu toată ființa și este o mândrie să spun că sunt câmpulungeancă. Iar să muncesc pentru progresul lui este o bucurie.

Sunt născută și crescută în Câmpulung și încă de mică am avut o pasiune și un mare respect față de arhitectura locului. Am făcut școala și liceul în clădiri monument, am mers la Clubul Elevilor pe vremea când activitățile se desfășurau în superba vilă Mirea și am trăit cu impresia că „frumosul” este o stare de fapt, lucru care mi-a fost infirmat când am plecat în lume și am descoperit locuri extrem de seci care își exploatau la maximum fiecare atu, indiferent cât de nesemnificativ era acesta.

Muncesc în domeniul economic de la 20 de ani și munca m-a purtat zeci de mii de km în lume. De fiecare dată când reveneam acasă eram izbită de potențialul enorm pe care îl are Municipiul Câmpulung și în egală măsură de dezinteresul și lipsa de viziune a municipalității. Nu am văzut nicio posibilitate prin care să pun umărul la muncă până în ziua în care în peisaj a apărut Elena Lasconi, pe care am luat-o efectiv pe sus ducandu-mă la ea acasă și spunandu-i că vreau și pot să ajut. Așa se face că de aprope 4 ani muncim cot la cot pentru a scoate din ruine un oraș abandonat.

Am 36 de ani, 2 copii și dorința de a munci pentru acest oraș până când ating vârsta de pensionare, obiectivul meu fiind să ajung o băbuță care se plimbă printr-un oraș readus la frumusețea pe care a etalat-o în perioada sa de glorie, în care oamenii să fie fericiți.
În acești ani am legat o echipă frumoasă și muncitoare la primărie și cu ajutorul dumneavoastră putem continua schimbarea care a început odată cu alegerea doamnei Elena Lasconi drept primar în anul 2020. Avem multă treabă și la fel de multă energie pentru ce urmează!