fbpx

Despre mine

Mă numesc Elena Lasconi, am 48 de ani și mi-am pus toata viața în slujba oamenilor pentru că am fost crescută și educată în acest spirit și pentru că visul meu este să fac lumea mai bună.

M-am născut în Hațeg, într-o familie de oameni simpli. Copil fiind, am înțeles că educația este cheia succesului, dar și instrumentul prin care îi pot ajuta și pe cei din jurul meu. Așa că m-am ținut de carte și am muncit pe brânci.

Cartea mea de vizită este chiar viața mea. Am pus pasiune și hotărâre în tot ce am făcut și am muncit cu zâmbetul pe buze, chiar și când vindeam biscuiți sau piese auto. De multe ori am fost trimisă și la cratiță, dar am demonstrat că entuziasmul si perseverența pot transforma bucătăria în atelierul artei culinare și am câștigat Masterchef! Mi-a plăcut cartea și am fost singura din familia mea care a urmat o facultate și multe alte cursuri și școli. 

Mai bine de jumătate din viață, aproape 25 de ani, am lucrat la PROTV (practic, de la începuturile acestei televizuni). Consider că jurnalismul este o meserie binecuvântată pentru că în decursul timpului, prin știrile și reportajele mele, am reușit să salvez oameni de la moarte, să schimb viața altora în bine, să descopăr lucruri nebănuite în sufletul meu. Am bătut țara în lung și în lat, îi cunosc frumusețile, dar și slăbiciunile, îi știu punctele tari, dar i-am văzut și vulnerabilitățile. Și am văzut și cât de mult rău poate aduce corupția.

Așa că, în toți acești ani, am avut mii de interacțiuni cu administrații locale din toată țara. Am cunoscut și exemple pozitive, dar și multe negative. Ca și voi, știu care este problema: mulți primari nu lucrează în interesul cetățeanului, ci pentru interesele personale și ale partidului.  Știm și care este soluția: lucrul de calitate, competența și onestitatea, munca în echipă, alături de fiecare dintre voi, asta îmi doresc să facem. 

Toată viața am luptat pentru dreptate, libertate și onestitate!  Iată că a venit momentul să fac mai mult decât știri și reportaje. Am hotărât să mă implic, să nu mă mai plâng de politicienii care ne conduc, să ajut la schimbarea orașului care m-a adoptat și să fac tot ce îmi stă în putere pentru viitorul fiecărui câmpulungean. 

Experiență profesională 

 

 

1996 – 2020 

JURNALIST – PROTV

 • din 1996 și până în martie 2020, ca angajat al Știrilor PROTV, am fost reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator, trainer, dar și  manager de vânzări;
 • ca jurnalist al Știrilor PROTV, am desfășurat activități precum: documentare știri, reportaje, campanii, filmare pe teren, redactare știri, reportaje, campanii, participare editare imagini și prezentare;
 • am fost trainer pentru jurnaliștii Știrilor PROTV din teritoriu, dar și pentru studenți ai facultăților de jurnalism din țară și străinătate;
 • am realizat o mulțime de campanii media la Știrile PROTV, conținut integral și/sau parțial pentru emisiunea „România, te iubesc!”, reportaje speciale pentru 1 Decembrie cu români din diaspora și din țară; 
 • în toată cariera mea mi-am dedicat cunoștințele și sufletul aproapelui meu. Am contribuit la salvarea vieții unor oameni aflați în dificultate și durere sau/și la schimbarea majoră a situației lor economice, am militat pentru educație, pentru normalitate. În campaniile realizate de mine am atins subiecte extrem de sensibile sau chiar tabu, pentru a conștientiza și a schimba mentalități; 
 • am dezvoltat abilități excelente de comunicare, conducere, organizare și lucru în echipă, leadership.

   

1995 – 1996 REALIZATOR RADIO ȘI DIRECTOR DE PROGRAME – RADIO T5 ABC

1994 – 1996 ȘEF CABINET – Parlamentul României

 • m-am ocupat de problemele în domeniul administrativ, social și juridic si am elaborat strategii;
 • relații publice – organizare și coordonare întâlniri cu cetățenii;
 • relații cu mass media;
 • deplasare pe teren pentru rezolvarea solicitărilor cetățenilor;
 • participare la întâlniri/ședințe la Parlamentul României.

Studii 

Am urmat cursuri-absorbție, legislație, reglementări Fonduri Europene în țară și la Bruxelles – Renew Europe – „O Țară ca Afară”.

Evaluator de competențe profesionale eliberat de CNFPA

Economist licențiat al ASE București în profilul economic MANAGEMENTUL TURISMULUI ȘI COMERȚULUI

Absolvent Școala BBC – Televiziune

Absolvent al Cursului de analist programator PC, avizat de Ministerul Educației

Absolvent al Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva

Voluntariat 

DEDICARE PENTRU SEMENI

Ambasador al programului „Pâine și Mâine” al World Vision România, prin care se asigură o masă caldă la școală și program after-school copiilor care au o situație precară. In timpul campaniilor pe care le-am derulat, dar și implicându-mă direct, am colaborat cu  Teach For Romania, UNICEF, Salvați Copiii, MagiCamp, Dăruiește Viață, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, Fundația „Pas alternativ” din Brașov, Fundația Sensiblu București, Fundația PAVEL, Fundația OvidiuRO, SOS Satele Copiilor

Am donat Fundației OvidiuRO jumătate din premiul Masterchef pe care l-am câștigat în 2013, respectiv 25.000 euro. Cei 7 500  de euro câștigați împreună cu echipa la Fort Boyard au ajuns la învățătorul Acxente Leucean, din Hunedoara, care își ducea elevii la școală cu mașina personală, pentru a-i ține departe de riscul abandonului școlar. 

În ultimii ani, am organizat participarea Știrilor PROTV la Târgul de Crăciun, am gătit preparate pe care le-am vândut, iar banii obținuți i-am donat Asociației Dăruiește Viață pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România.

De asemenea, am participat și ajutat la strângerea de fonduri pentru modernizarea secției de Oncologie Pediatrică de la Spitalul clinic de copii Brașov.

În plus, tot la un Târg de Crăciun, în decembrie 2019, am sprijinit Campania de străngere de fonduri a elevilor Colegiului Național “Dinicu Golescu” pentru achiziționarea unei pianine necesare activităților extracuriculare.

IMPLICARE PENTRU CÂMPULUNG MUSCEL

De mai bine de 15 ani, promovez Câmpulung Muscel pe toate canalele media TV și online, m-am implicat activ pentru a ajuta oameni în nevoie. Am inițiat și sprijinit demersuri ale cetățenilor pe lângă autoritățile locale pentru condiții mai bune de viață.

Am sprijinit tineri în demersurile lor de a avea un oraș curat și ONG-uri care ajută copii bolnavi și victime ale violenței domestice. De asemenea, am sprijinit tineri antreprenori și am promovat afacerile unor câmpulungeni harnici, cinstiți și care fac lucruri de bună calitate.

Încă din luna martie, de când a început pandemia Covid -19, am început o amplă campanie de strângere de fonduri și am apelat la toți prietenii mei din ONG-urile cu care am lucrat pentru a aduce la Spitalul Municipal Câmpulung echipamente medicale, cort de triaj, ventilator ATI (de 25.000 de euro), dezinfectanți.

Însumate, donațiile pe care le-am facilitate ajung la 50.000 de euro. De asemenea, am distribuit echipamente medicale de unică folosință către serviciul de Ambulanță, Jandarmerie, Poliție, medici de familie, dar și unor familii în nevoie.

Totul a fost posibil pentru că au spus prezent ONG-urile Zi de Bine, Dăruiește Viață, MagiCamp și oameni care s-au implicat.